els nostres orígens
Situat en el municipi barceloní de Sant Just Desvern, El Mesón Gallego porta 25 anys de marxa professional. És un negoci familiar que actualment lidera Sergio Rodríguez, fill dels fundadors, qui ens explica que està molt orgullós i agraït als seus pares de l’esforç i el treball que han invertit a aconseguir que aquest restaurant perduri en el temps. El Mesón Gallego va obrir tímidament les seves portes al canvi al moment que Sergio va prendre el comandament. Va actualitzar una mica la decoració, va incrementar la varietat de la carta i va introduir algunes receptes més elaborades, encara que això sí, sense substituir la filosofia que ha fet que El Mesón Gallego s’hagi mantingut durant tants anys.
El tipus de cuina que trobarem en aquest establiment és principalment gallega –de fet tant la carn com el marisc, ens expliquen, que ho porten de Galícia- però alhora s’ha enriquit amb altres propostes. És així com podem començar amb un platet de pernil o uns xipirons a l’estil cantàbric, a continuació optar o per una de les especialitats de la casa: les paelles, el Polp amb cloïsses o els Ous trencats –amb patata fornera, xoriço esmollat, pebrot, all i tomàquet-; un plat més elaborat com el Milfulles de carbassó amb un pernil, poma i formatge de cabra o els clàssics de carn o de peix com el Rap a la gallega, o a la basca.